top of page

Utbildning och bakgrund

Genom yoga hittade jag en väg som jag hade längtat efter - arbete med direkt positiv inverkan på människors liv. Efter två år intensiv yoga praktik gav jag upp mitt jobb med Europeiska Kommission och fortsatte undervisa yoga på heltid.

Det var yoga som tog mig till Sverige och kärleken som jag hittade här fick mig att stanna. Hur jag har ändrat mitt liv från högklackad karriärstjej i Bryssel till en bonde mitt i ingenstans i Sverige, det förvånar fortfarande mitt familj och vissa vänner, men jag känner att jag har vågat ta beslut i mitt liv som tar mig närmare hur jag verkligen vill leva. 

Jag vill dela med mig till andra den praktiska aspekten av yoga som ger högre livskvalitet. Yoga är ett perfekt redskap att balansera stress och spänningar och därmed kunna hantera sitt vardagsliv på ett konstruktivt sätt.

 

Själv gillar jag utmaning och fysisk ansträngning med inre fokus och lugn. Det verkar att jag får mer ofta och starkare "WOW JAG MÅR SÅÅÅÅ BRA" känsla efter en kraftig fysisk yoga än en "lung och skön yoga". Men jag använder mig av både och. De subtila effekter av andningsövningar och meditation är svårt att beskriva men utan det vore livet tråkigare.

 

En andlig lära som har format mitt liv mycket de senaste 10 år är både yogafilosofi och buddhism. Dem är en källa av visdom för mig. På mina yogakurser håller jag mig dock till praktiska instruktioner. Man kan komma fram till en andlig upplevelse genom kroppen och det är det som är så fint med yoga och skiljer sig från annan träning.

AD2E54DD-41A8-4550-A11D-29E009E6E4E1_1_201_a_edited_edited.png
Diploma av yogalärare utbildning

Artiklar om mig och Yoga Du & Nu

Artikel om Yoga Du & Nu i Hallandsposten
Artikel om Yoga Du & Nu i Unnaryds Bygdebladen
BAEC1308-2446-41F0-9C43-65AC74FAEAE6_edited.jpg

Vad säger deltagare:

Teneal

I was really needing to get aligned both mentally and physically. 
I was striving after strength, flexibility and stability. 
Ene is a very pedagogically gifted yoga teacher who guides and grounds you but also has the ability to float you away. 

Christina

Sen jag började att gå på yoga hos Ene, känner jag mej både starkare och rörligare.

Det är som att väcka upp kroppens muskler till en bättre balans. Jag rekommenderar alla att prova!

Anna

Yogan har hjälpt mig att komma ner i varv och bli mer kroppsmedveten. Detta har gjort att jag hanterar stress på ett helt annat sätt. Jag har aldrig känt mig så rörlig i kroppen som jag känner mig nu efter 3 terminers yogautövande med Ene. Ene är en varm, lugn och skicklig instruktör. Rekommenderas starkt!

Martina

Jag upplever att yoga kurserna har gjort att jag känner en ökad smidighet i kroppen till följd av stretching övningar och yogaställningarna. Efter ett yoga och meditationspass infinner sig ett skönt lugn i kroppen.

Ulrika

Enes yogakurser har blivit ett givet inslag i min vardag.
Hon är inspirerande glad och positiv.
Efter avslutat pass känner jag mig fylld av positiv energi, samtidigt lugn och fokuserad.

Lotta

Har gått på yoga nu i några månader. Jag valde att gå två gånger i veckan och det gav en riktigt bra start. Jag är nybörjare, men känner för varje gång att jag blir starkare och smidigare. Kan verkligen rekommendera yoga, oavsett ålder eller tidigare träningsnivå.

Conny

Jag har dyrkat yoga genom en del år, det senaste år med Ene som yogainstruktör. Hennes yogastil er ganska intensiv och utmanande och de två timmar går oerhört snabbt. Man kan ankomma trött, men lämnar yogastudion pigg, energifyllt – och hungrig. Faktisk tror jag att är yogan medverkande till at bättre min balans till häst.

Lars

Jag föredrar så klart yoga medan man sitter vid vattnet. Men OM man skal vare inomhus, då er yoga med Ene fantastiskt. Utmanande och roende. 

Yoga är ingen konkurrens, vilket otvivelaktigt är bra. Dock kan jag säga, att jag typiskt är bästa man på studion (när vi inte är två män). Faktisk tycker jag synd om alla dom männen som sitter hemma, mens deras fru eller käraste är till yoga, därför att yoga kan göra att dom (männen) kan undvika en dålig rygg på jobbet eller efter trädgårdsarbetet. Yoga är också et bra som skidgymnastik.

Liselott

Yoga ger mig balans i livet både kroppsligen och mentalt. Att under 2 timmar bara ägna sig åt de olika kroppsövningarna, balans- andnings- och avslappningsövningar, meditation ger mycket kraft och energi.

Ene är dessutom en mycket bra inspiratör - det är jätteroligt att delta tillsammans med de andra 

kursdeltagarna .

Jag kan varmt rekommendera  Enes kurser.

Monique

Yoga är en bra blandning av fysiska övningar och meditation och passar till alla åldrar.

De fysiska övningarna gör att jag blir mer rörlig och har mindre värk. Meditationen hjälper mig att koppla av efter en stressig dag.

Den tiden unnar jag mig och min kropp.

Jeannet

Jag blir smidigare i kroppen och lugnar pga andningsövningar. Härligt att ha 2 timmar i veckan för mig själv för att slappna av. 

Anna

Jag har gått grundkursen hos Ene som är en lugn och tydlig yogainstruktör. 2 timmar kan låta långt men jag lovar - tiden springer iväg. Vi får ju lära oss båda yoga, andningsövningar, djupavslappning och meditation Jag kommer definitivt fortsätta att gå för jag vill få in samtliga övningar som rutin i min livsstil.

Zandra

Yoga är krävande och avslappnande på samma gång. Meditationen är väldigt intressant och ett bra sätt att slappna av på.

Margareta

Jag tycker att yoga och avslappning har hjälpt mig mycket mot min huvudvärk.  

Jag har lärt känna min kropp bättre.

Please reload

deltagare
bottom of page