Hatha Yoga Grund; Yin Yoga; Hatha Yoga Flow Nivå 1 & Nivå 2, drop-in klasser & workshops
Hatha Yoga flow Nivå 1
Paus i undervisningen vinter 2021
Hatha Yoga flow Nivå 1
Show More

JANUARI -FEBRUARI SCHEMA

 • Måndag

  Reftle

  17:15-18:45 Hatha Yoga Flow Nivå 1

 • Tisdag

  Jälluntofta

  17:15-18:45

  Hatha Yoga Flow Nivå 1

  Jälluntofta

  19:00-20:15 

  Yin Yoga DROP-IN 

 • Onsdag

  Jälluntofta

  09:00-10:15 Hatha Yoga Grund

  Jälluntofta

  17:30-19:00 Hatha Yoga Flow Nivå 1

 • Torsdag

  Jälluntofta

  17:30-19:00

  Hatha Yoga Flow Nivå 2 

  Jälluntofta

  19:20-20:50 Hatha Yoga Flow Nivå 2

 • Fredag

  Jälluntofta

  DROP-IN

  08:30-10:00 

  Hatha Yoga - Nivå anpassad till deltagare

 • Söndag

  Lidhult 

  18:00-19:30

  Hatha Yoga Flow Nivå 1

Hatha Yoga Grund

Denna kurs är riktad till nybörjare, till människor som vill komma igång med träning och till äldre.  Vi använder oss av yogaställningar som går bra att anpassa till sin egen förmåga (både steg uppåt och steg nedåt) och som hjälper att öka rörlighet i kroppen och även bygga upp styrka och stabilitet främst i ryggen och bålen. Du kommer även lära dig att fokusera på andningen och slappna av i den. Varje lektion avslutar med minst 10 min guidad avslappning.

Öppna en pdf här för att se ett exempel av  kroppsställningar som kan komma upp i en Hatha Yoga Grund klass.

Start onsdag 13/1, kl 09:00-10:15, Jälluntofta hemmastudio, 6 veckor, 900kr. Drop-in 180kr/gång  Anmäl här

Yin Yoga DROP-IN

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att stilla kropp och sinne. Det passar alla som tycker om eller vill utmana sig att ta kontakt med mer stilla och reflektiva sätt att vara. Det är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer. 

Yin yoga passar särskilt bra när du har långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, överstimulerad, har humörsvängningar, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi och/eller har för mycket energi.

Alla ställningar är liggandes eller sittandes och vi håller de 3-5 minuter. Vissa ställningar kan upplevas som sköna och avslappnande och vissa som osköna för att de sträcker ut precis där du är stel och håller spänningar. Vi använder oss av filtar, klossar, bolster och vägg för att få stöd och kunna slappna av i varje ställning. Du får tips och råd hur du kan modifiera en position så att den är tillgänglig för dig.

 

Varje lektion avslutar med mycket effektivt form av djupavslappning som kallas yoga nidra. Yoga nidra löser upp spänningar på fysisk, mental och emotionell nivå.

180kr/gång. Stämpeltkort giltig ett år. Elfte gång gratis.

Start tisdag 12 januari, kl 19:00-20:15, hemmastudio i Jälluntofta  Anmäl här

Hatha Yoga Flow Nivå 1 

Passar även en totalt stel nybörjare oavsett ålder, men kräver att du har lust och förmåga att röra på dig dynamiskt (för solhälsningar eller liknande flöde). Det kan vara svårt om du har större problem med ryggen eller knäna, men om du är motiverad, så kan vi hitta en lösning!

Varje pass börjar med dynamisk uppvärmning som solhälsningar eller liknande, 20-30min. Efter uppvärmning saktar vi ner tempot och gör olika klassiska hatha yoga ställningar som vi håller 1-5 minuter. Vi avslutar med pranayama (andningstekniker) och/eller djupavspänningen Yoga Nidra eller meditation.

Om man är helt otränad eller om man har hjärtproblem, då kan Nivå 1 kurs vara för utmanande och Hatha Yoga Grund kan vara ett bättre val. Öppna en pdf här för att se ett exempel av  kroppsställningar som kan komma upp i en Nivå 1 klass.

Start söndag 10 januari, kl 18:00-19:30, Lidhult Gautablick Dagcentrum, 5 veckor, 750kr  Anmäl här

Start måndag 11 januari, kl 17:15-18:45, Reftele Föreningsgården, 6 veckor, 900kr  Anmäl här

Start tisdag 12 januari, kl 17:15-18:45, Jälluntofta hemmastudio, 6 veckor, 900kr  Anmäl här 

Start onsdag 13 januari, kl 17:30-19:00, Jälluntofta hemmastudio, 6 veckor, 900kr  Anmäl här 

Hatha Yoga Flow Nivå 2 

Passar dig som är i relativt bra form och gillar fysisk utmaning. Det liknar Hatha Yoga Flow nivå 1 i sin struktur fast både solhälsningar flöde och ställningar efteråt är mer krävande. Det sagt, till viss grad går det alltid att anpassa till egen nivå naturligtvis!

Varje pass börjar med dynamisk uppvärmning som solhälsningar eller liknande, 20-30min. Efter uppvärmning saktar vi ner tempot och gör olika klassiska hatha yoga ställningar som vi håller 1-5 minuter. Sista halvtimme är för pranayama, avspänning och meditation - vi gör en eller två av de varje lektion.

7 veckor, kurspris 1050kr. Drop-in 200kr/gång

Start onsdag 6 januari, kl 19:20-20:50, Jälluntofta hemmastudio Anmäl här

Start torsdag 7 januari, kl 17:30-19:00, hemmastudio i Jälluntofta  Anmäl här till väntelista

Start torsdag 7 januari, kl 19:20-20:50, hemmastudio i Jälluntofta  Anmäl här til väntelista

Välj rätt svårighetsgrad

En yogaprogram ska ha både ställningar som är relativt lätta och de som du inte klarar av ännu. Om det är för lätt, blir man uttråkad, om det är för svårt tappar man fokus och motivation. Välj en rätt kurs för dig!

Yin Yoga

De är minst lika viktigt med vila och återhämtning som att jobba och vara aktiv. Yin yoga ger dig vila och avkoppling för musklerna, nervsystemet, bindväv och sinnet. Yin yoga är nyttigt både för de som är otränade och för de som är i väldigt bra form.

Hatha Yoga Grund

En bra start för nybörjare och de som har ryggproblem eller annan smärtproblematik. Många i medelålder och   äldre upplever Hatha Yoga Flow Nivå 1 som väldigt tuff. Bättre göra en kurs i alla fall på grundnivå först!

Hatha Yoga Flow Nivå 1

Relativt dynamisk form av yoga, speciellt första halvtimme där vi gör solhälsningar med modifikationer. Din styrka, flexibilitet och balans kommer att testas och kommer naturligtvis förbättras över tiden. För större effekt föreslår jag komma på yoga 2 gånger i veckan.

Hatha Yoga Flow Nivå 2

Du ska vara i relativt bra form och inte ha smärtproblematik. Fysiskt utmanande yoga  

kombinerad med andningsövningar, avslappning och meditation.

HITTA HIT:

Yoga Du & Nu

Jälluntofta Älmhult

Unnaryd 31452

Hitta hit: Google maps

 

© 2018 Yoga Du & Nu