top of page
Yoga rehab/yoga 50+

På Yoga 50+ är du guidad genom kroppsövningar, andningstekniker och djupavspänning. I Satyananda yoga tradition finns vad kallas "Pawanmuktasana series" och de är en av de viktigaste grupp av övningar som har en djup effekt på kroppen och sinnet. De är de mest effektiva verktyg i yogisk terapi för olika störningar och upprätthållande av hälsan. De lägger en bra grund för fortsatt yoga och utvecklar medvetenhet om kroppens rörelser och den subtila effekt dessa övningar har. 

Pawanmuktasana series

PAGE 1.jpg
pawan 2.jpg
pawan 3.jpg

Övningarna mjukar upp lederna och får musklerna att slappna av, är enkla, mjuka och bekväma och kan utföras av alla. Många av de kan anpassas för att utföras på stol eller liggande vid t.ex kroniska sjukdomar eller svaghet i kroppen. Regelbunden användning av dessa övningar löser upp blockeringar och förhindrar att nya tillkommer. På så sätt främjar de total hälsa. 

Pawanmuktasana series har tre olika grupp av övningar - antireumatiska; matsmältning/buken och shakti banda grupp som frigör energiblockeringar. Du kommer lära dig alla dessa och få sammanfattning av alla program vi gör.

DSC_0113-min.jpg

Vi kommer att göra en hel del andra övningar också, från balansövningar till ryggövningar och till och med bäckenbotten övningar som är så viktiga för både unga och gamla. 

Förutom fysiska övningar innehåller en yogalektion pranayama (andningstekniker) och yoga nidra (djupavspänning)/meditation eller föreläsning. Du kommer även få prova hatha yoga tekniker såsom nässköljning.

bottom of page