Yoga rehab/yoga 50+

På Yoga 50+ är du guidad genom kroppsövningar, andningstekniker och djupavspänning. I Satyananda yoga tradition finns vad kallas "Pawanmuktasana series" och de är en av de viktigaste grupp av övningar som har en djup effekt på kroppen och sinnet. De är de mest effektiva verktyg i yogisk terapi för olika störningar och upprätthållande av hälsan. De lägger en bra grund för fortsatt yoga och utvecklar medvetenhet om kroppens rörelser och den subtila effekt dessa övningar har. 

Pawanmuktasana series

Övningarna mjukar upp lederna och får musklerna att slappna av, är enkla, mjuka och bekväma och kan utföras av alla. Många av de kan anpassas för att utföras på stol eller liggande vid t.ex kroniska sjukdomar eller svaghet i kroppen. Regelbunden användning av dessa övningar löser upp blockeringar och förhindrar att nya tillkommer. På så sätt främjar de total hälsa. 

Pawanmuktasana series har tre olika grupp av övningar - antireumatiska; matsmältning/buken och shakti banda grupp som frigör energiblockeringar. Du kommer lära dig alla dessa och få sammanfattning av alla program vi gör.

Vi kommer att göra en hel del andra övningar också, från balansövningar till ryggövningar och till och med bäckenbotten övningar som är så viktiga för både unga och gamla. 

Förutom fysiska övningar innehåller en yogalektion pranayama (andningstekniker) och yoga nidra (djupavspänning)/meditation eller föreläsning. Du kommer även få prova hatha yoga tekniker såsom nässköljning.

Grundkurs vs yoga rehab/yoga 50+  - hur ska du välja? 

Yoga 50+ är helt enkelt mjukare yoga. Samma tradition, samma fokus på hur man kombinerar rörelse med andetag men lättare övningar. Övningarna som vi gör är mjuka för rygg, knäna, höfterna med syfte att frigöra spänningar och bygga upp musklerna, hitta fokus och inre ro. Det passar mycket bättre än grundkurs om du har besvär med kroppen, ont i ryggen, om du har inte varit fysiskt aktivt för en lång period eller det t ex är inte så lätt för dig att växla mellan liggandes och ståendes. Ta inte åldersgränsen 50 bokstavligt! Äldre än 50 är välkomna till grundkurs och fortsättningskurs och yngre än 50 är välkomna till Yoga 50+.  

HITTA HIT:

Yoga Du & Nu

Jälluntofta Älmhult

Unnaryd 31452

Hitta hit: Google maps

 

© 2018 Yoga Du & Nu

Kontakta mig:

Ene Vabamets

070 308 73 93

yogaduochnu@gmail.com

www.facebook.com/yogaduochnu