top of page

Yoga i Ås-
ÅS FÖRBUNDSGÅRD

Fun at Yoga

Hatha Yoga

Dynamisk yoga i lugn tempo - för dig som är nybörjare, senior och/eller föredrar mjukare yoga

Lugn och skön klass som är byggt upp så att det ska passa både dig som kommer på yoga första gången i livet, samt ger möjligheter för erfarna att utöva yoga från sina förutsättningar. Passar även för dig som är 65+ eller dig som annars inte vill komma på yoga, för att "du är för stel för yoga". Samtidigt finns det många kroppsövningar, t.ex ryggstärkande övningar, som är alltid nyttiga och utmanande, även om man har yogat många år.

 

Rörelserna utförs i ett stillsammare tempo än i de mer dynamiska yogaklasser som jag undervisar, nämligen Hatha Flow 1 & Hatha Flow 2. På Hatha Yoga gör du en övning i taget, oftast repeterar du det flera gånger i rad. Genom att övningar görs i koordination med andningen kommer den automatiskt att bli djupare och långsammare, vilket i sin tur leder till avslappning även i sinnet. På så sätt får man en harmoniserande och revitaliserande effekt på hela kroppen.  

 

Det spelar ingen roll om du känner dig stel och ovig – du gör yogan utifrån dina egna förutsättningar och det går även bra att sitta på stol. Det är bra för mig att veta i förväg om du ska undvika en viss belastning - t ex att stå på knäna och belasta handlederna (vanliga hos mina äldre yogaelever). Det är just  därför jag har den stillsammare yoga att alla ska kunna känna sig välkomna.

Hatha Yoga klasser varierar i längden från 45 till 75 minuter. Den stora delen av undervisningen handlar om fysiska övningar. På de längre klasser kommer du lära dig mer om olika aspekter av yoga - reningsprocesser, andningstekniker, avslappningstekniker och meditation. 

Exempel på positiva effekter

    •    Hjälper dig att hitta balans i livet och i kroppen

    •    Förbättrar immunförsvaret

    •    Ökar energinivån och ger en mjukare & starkare kropp

    •    Motverkar och lindrar smärta

    •    Förbättrar balansen

    •    Minskar oro

    •    Förbättrar sömnen

Se ett inspelad klass > 

Kolla pågående kurser för drop-in >

Kolla kommande kurser och anmäl dig >

Yoga Studio

Hatha Flow 2

Dynamisk och utmanande yoga för dig som redan är yogavan eller annars vältränad

Fysiskt krävande yogaklass med varierande rörelser som stärker kroppen och med synkronisering av andning och rörelse. Ger dig ökad rörlighet, mer styrka, bättre koncentration och ökad kroppskontroll. Det finns också inslag av mer statiska, klassiska yogaövningar, samt mini workshops att ta tid och öva på de mer komplicerade ställningar och rörelser. Passar dig som vill ha fysisk ansträngning, som gillar att få upp pulsen och som vill ha en starkare och smidigare kropp. 

Klasserna avslutas med andningsövningar och savasana (vila), som är en viktig del i yogan. Vilan hjälper oss att släppa både fysiska och mentala spänningar och vi kan lämna yogasalen med ny energi, redo att möta vardagen!

Det liknar Hatha Yoga Flow 1 i sin struktur fast både solhälsningar flöde och ställningar efteråt är mer krävande. Om du inte har yogat tidigare och/eller är inte träningsvan, rekommenderar jag att du börjar med en av de andra kurser eller kommer först på drop-in för att testa.

Se ett inspelad klass > 

Kolla pågående kurser för drop-in >

Kolla kommande kurser och anmäl dig >

bottom of page